Βικτωρία Ασκαρίδου

Βικτωρία Ασκαρίδου

Position: Ψυχολόγος
Phone: +302310325141

H Βικτώρια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τελειώνοντας το Αμερικάνικο Κολλέγιο, σπούδασε ψυχολογία και έκανε πρακτική στο Δημόσιο ψυχιατρείο και σε μια ιδιωτική ψυχιατρική κλινική.

Έπειτα από χρόνια ,όντας μητέρα , εντάχθηκε σε ομάδες γονέων στο Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας όπου της προτάθηκε να κάνει εκπαίδευση για συντονίστρια αντλεριανών ομάδων. Μ’ αυτό τον τρόπο βρέθηκε να κάνει ομάδες γονέων και αυτογνωσίας στο Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας.

Στη συνέχεια της δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσει την εκπαίδευσή της σαν ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Ως ψυχοθεραπεύτρια Gestalt έκανε εθελοντισμό στις φυλακές και ατομικές θεραπείες στην ΧΕΝ για κακοποιημένες γυναίκες. Σήμερα, συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Sandplay, για να αποκτήσει ακόμη ένα εργαλείο για την δουλειά της. Έχοντας τον δικό της επαγγελματικό χώρο, κάνει ατομικές συνεδρίες, ομάδες αυτογνωσίας ή ομάδες με συγκεκριμένο θέμα και σεμινάρια.

Η μέθοδος που δουλεύει είναι η θεραπεία Gestalt.
Αυτό θα πει, δουλεύουμε το “εδώ και τώρα”, αποδοχή του εαυτού μας και πηγαίνοντας μαζί με τις αντιστάσεις του ατόμου. Επιπρόσθετα , πλέον έχουν ενταχθεί στα εργαλεία της δουλειάς της και οι διάφορες φιγούρες από το Sandplay.

X