Παναγιώτης Αθανάσης

Παναγιώτης Αθανάσης

Position: Ψυχολόγος
Phone: +302310325141

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 2005. Ειδικεύθηκε στη Ψυχιατρική στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας, στο 424 ΓΣΝΕ καθώς και στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν Παπαγεωργίου . Είναι υποψήφιος διδάκτωρ και επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ΑΠΘ με ερευνητικό και διδακτικό έργο, ενώ συμμετέχει στο «Ιατρείο έγκαιρης παρέμβασης», όπου ασχολείται με ασθενείς σε πρώτο επεισόδιο ψύχωσης.

Η διδακτορική του διατριβή πραγματεύεται την επίδραση μιας ορμόνης της οξυτοκίνης ειδικά στους ασθενούς με σχιζοφρένεια, μια ορμόνη που όπως φαίνεται να επιδρά με πολύ ενδιαφέρον τρόπο στην κοινωνική συμπεριφορά και διαντίδραση.Διατηρεί ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου δέχεται ένα ευρύ φάσμα ασθενών, ανθρώπους με άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, κοινωνική φοβία, προβλήματα σχέσεων, ψυχωτικές διαταραχές, ψυχικές διαταραχές σε ασθενείς με σωματικά νοσήματα (χρόνιος πόνος, νεφροπαθείς, ογκολογικοί ασθενείς, αυτοάνοσα νοσήματα, νευρολογικές και νευροχειρουργικές παθήσεις) καθώς και Διαταραχές ύπνου. Συντάσσει ποικίλες γνωματεύσεις και ιατρικές βεβαιώσεις ενώ είναι πραγματογνώμονας Ψυχίατρος διερευνώντας την ικανότητα δικαιοπραξίας και την ψυχική κατάσταση ασθενών, ύστερα από σχετική απόφαση εισαγγελέα.

Μία εβδομάδα κάθε μήνα εργάζομαι ως Ψυχίατρος στο Medizinisches Zentrum Geissberg, στη Ζυρίχη, Ελβετία.Είναι τελειόφοιτος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Θεραπείας ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ όπου εξειδικεύεται στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) ενώ έχει ασχοληθεί με τη Θεραπεία Σχημάτων και την Ενσυνειδητότητα. ( Mindfulness.)

X