Συνεργάτες

Το Γραφείο μας έχει αναπτύξει πολλές συνεργασίες με οργανισμούς και ψυχολόγους, όπου με την βοήθεια τους μας παρέχουν υπηρεσίες τους αλλά και υποστήριξη στην διαδικασία επιλογής κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού εξετάζοντας προφίλ υποψηφίων.

Παναγιώτης Αθανάσης

Ψυχολόγος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 2005. Ειδικεύθηκε στη Ψυχιατρική στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας, στο 424 ΓΣΝΕ καθώς και στην […]

Βικτωρία Ασκαρίδου

Ψυχολόγος

H Βικτώρια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τελειώνοντας το Αμερικάνικο Κολλέγιο, σπούδασε ψυχολογία και έκανε πρακτική στο Δημόσιο ψυχιατρείο και σε μια ιδιωτική ψυχιατρική κλινική. Έπειτα από χρόνια […]

Παναγιώτης Αθανάσης

Position: Ψυχολόγος
Phone: +302310325141

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 2005. Ειδικεύθηκε στη Ψυχιατρική στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας, στο 424 ΓΣΝΕ καθώς και στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν Παπαγεωργίου . Είναι υποψήφιος διδάκτωρ και επιστημονικός συνεργάτης στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ΑΠΘ με ερευνητικό και διδακτικό έργο, ενώ συμμετέχει στο «Ιατρείο έγκαιρης παρέμβασης», όπου ασχολείται με ασθενείς σε πρώτο επεισόδιο ψύχωσης.

Η διδακτορική του διατριβή πραγματεύεται την επίδραση μιας ορμόνης της οξυτοκίνης ειδικά στους ασθενούς με σχιζοφρένεια, μια ορμόνη που όπως φαίνεται να επιδρά με πολύ ενδιαφέρον τρόπο στην κοινωνική συμπεριφορά και διαντίδραση.Διατηρεί ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου δέχεται ένα ευρύ φάσμα ασθενών, ανθρώπους με άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, κοινωνική φοβία, προβλήματα σχέσεων, ψυχωτικές διαταραχές, ψυχικές διαταραχές σε ασθενείς με σωματικά νοσήματα (χρόνιος πόνος, νεφροπαθείς, ογκολογικοί ασθενείς, αυτοάνοσα νοσήματα, νευρολογικές και νευροχειρουργικές παθήσεις) καθώς και Διαταραχές ύπνου. Συντάσσει ποικίλες γνωματεύσεις και ιατρικές βεβαιώσεις ενώ είναι πραγματογνώμονας Ψυχίατρος διερευνώντας την ικανότητα δικαιοπραξίας και την ψυχική κατάσταση ασθενών, ύστερα από σχετική απόφαση εισαγγελέα.

Μία εβδομάδα κάθε μήνα εργάζομαι ως Ψυχίατρος στο Medizinisches Zentrum Geissberg, στη Ζυρίχη, Ελβετία.Είναι τελειόφοιτος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Θεραπείας ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ όπου εξειδικεύεται στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) ενώ έχει ασχοληθεί με τη Θεραπεία Σχημάτων και την Ενσυνειδητότητα. ( Mindfulness.)

Βικτωρία Ασκαρίδου

Position: Ψυχολόγος
Phone: +302310325141

H Βικτώρια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τελειώνοντας το Αμερικάνικο Κολλέγιο, σπούδασε ψυχολογία και έκανε πρακτική στο Δημόσιο ψυχιατρείο και σε μια ιδιωτική ψυχιατρική κλινική.

Έπειτα από χρόνια ,όντας μητέρα , εντάχθηκε σε ομάδες γονέων στο Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας όπου της προτάθηκε να κάνει εκπαίδευση για συντονίστρια αντλεριανών ομάδων. Μ’ αυτό τον τρόπο βρέθηκε να κάνει ομάδες γονέων και αυτογνωσίας στο Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας.

Στη συνέχεια της δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσει την εκπαίδευσή της σαν ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Ως ψυχοθεραπεύτρια Gestalt έκανε εθελοντισμό στις φυλακές και ατομικές θεραπείες στην ΧΕΝ για κακοποιημένες γυναίκες. Σήμερα, συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Sandplay, για να αποκτήσει ακόμη ένα εργαλείο για την δουλειά της. Έχοντας τον δικό της επαγγελματικό χώρο, κάνει ατομικές συνεδρίες, ομάδες αυτογνωσίας ή ομάδες με συγκεκριμένο θέμα και σεμινάρια.

Η μέθοδος που δουλεύει είναι η θεραπεία Gestalt.
Αυτό θα πει, δουλεύουμε το “εδώ και τώρα”, αποδοχή του εαυτού μας και πηγαίνοντας μαζί με τις αντιστάσεις του ατόμου. Επιπρόσθετα , πλέον έχουν ενταχθεί στα εργαλεία της δουλειάς της και οι διάφορες φιγούρες από το Sandplay.

 

Επισκεφθείτε μας σήμερα

Κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού!
Share This
X