Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία για παιδιά και ενήλικες.

Δωροθέα Τσουρού

Dorothea Tsourou

Δωροθέα Τσουρού

Position: Ψυχολόγος
Phone: +302310325141

Γεννήθηκα στην Καβάλα όπου και μεγάλωσα και έπειτα σπούδασα ψυχολογία στο τμήμα φιλοσοφικής του αριστοτελείου πανεπιστημίου θεσσαλονίκης. Εχω εργαστεί σαν εθελόντρια σε διάφορες δομές της πόλης και έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με ποικίλες θεματικές πάνω στην ηλικιακή ομάδα παιδιών και εφήβων. Κατα τις προπτυχιακές μου σπουδές πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Ψυχολογικό Εργαστήριο Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Μελέτη Γνωστικών Λειτουργιών και Μεθόδων Εκτίμησης σε άτομα με ήπια γνωστική εξασθένιση. Εκεί εκπαιδεύτηκα στη χορήγηση μεταγνωστικών εργαλείων νευροεκφυλιστικών διαταραχών. Στη συνέχεια συμμετείχα σε έρευνα πάνω στην εκτίμηση του επιπέδου μεταγνωστικών διεργασιών και παρεμβάσεων ενίσχυσης τους. Έπειτα ήμουν υπεύθυνη για την εκμάθηση και καθοδήγηση προπτυχιακών φοιτητών στον τρόπο χορήγησης διαφόρων μεταγνωστικών εργαλείων. 

Απασχολούμαι ιδιωτικά αναλαμβάνοντας ατομικές συνεδρίες με εφήβους και ενήλικες. Υποστηρίζω επίσης θεραπευτικά οικογένειες, γονείς αλλά και ζευγάρια τόσο με χρήση εικαστικών όσο και με μεθόδους Sandplay Therapy.

Ειδικεύομαι σε θέματα όπως άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, κακοποίηση, κρίσεις πανικού, προβλήματα στις σχέσεις, ψυχοσωματικά προβλήματα, διατροφικές διαταραχές, αυτοεκτίμηση καθώς και θέματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Στις συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους διερευνώνται δυσκολίες, προβληματισμοί, αδιέξοδα, συγκρούσεις και οτιδήποτε τους επιβαρύνει ψυχολογικά και συναισθηματικά.

Δωροθέα Τσουρού
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων μας.
Περισσότερα